Vingårde

Tenutal Volpare Trento

 

Jorden på de østlige bakker i Trento stammer fra gletsjersedimenter for omkring 20.000 år siden. De primære komponenter er dolomitisk kalksten, men der findes ofte porfyrsten i markerne (fra Cembra-dalen) og nogle gange endda granitsten (sandsynligvis fra Sole-dalen).

Ved Oltrecastello ligger  vingården på den øvre del af bakkerne, fra 530 meter over havets overflade til 600 meter over havets overflade og dækker et område på 4 hektar.Vingården vender mod syd-sydvest med hældninger fra 10% til 25%.Alle rækker er placeret langs hældningen, så brisen kan flyde igennem og forbedre luftcirkulationen omkring planterne.De dyrkede sorter er pinot noir og chardonnay.

Tenuta Volpare er en certificeret økologisk gård og drives efter virksomhedens filosofi om at praktisere miljømæssigt bæredygtige metoder.

Jordens eksponering, Guyot-dyrkning og rækkerens orientering gør det muligt at producere sunde druer udelukkende med økologiske behandlinger og dermed med en lav miljøpåvirkning.

 

Til denne naturlige fordel ved vingården tilføjes forskellige manuelle agronomiske operationer (udvælgelse af knopper, placering af grene, fjernelse af blade der dækker druerne og udtynding af drueklaserne før høst), som alle sigter mod at forbedre mikroklimaet omkring druerne. Dette gør dem naturligt mindre modtagelige for sygdomme og sikrer samtidig en optimal modning.

FERRUCCIO CARLOTTO VIGNAIOLO

 

Familien Carlottos historie læser sig som en roman, med en bagsidetekst, der kunne lyde: “På tre generationer – fra fæstebønder til vingårdsdynasti.” I dag er det Ferruccio Carlotto, der bærer ansvaret for familiens arv i Ora – lige i hjertet af Alto Adiges Pinot Noir-område.

Grundstenen til familiens succeshistorie blev lagt allerede i 1940, da Umberto Carlotto indgik en aftale som fæstebonde på Schlosshof i Mazzon. Som fæstebonde drev han ganske vist ejendommen på egen hånd, men den økonomiske risiko – og overskuddet – tilfaldt ejerne. Alligevel gik Umberto til arbejdet med stor passion i hele 50 år, først med støtte fra sin bror og siden sin søn, Ferruccio.

Det var også Ferruccio, der i år 2000 tog springet og blev selvstændig – nyt årtusinde, ny lykke – sammen med sin datter Michela og med seks hektar vinmarker i Ora som fundament. På disse marker dyrker de Pinot Noir på 70 procent af arealet – og det er ikke tilfældigt. “Vinmarkernes nord-syd-orientering og jordens indhold af ler giver gode forudsætninger for en rund, krydret Pinot Noir med behagelige tanniner og fine frugtnoter,” forklarer Ferruccio Carlotto.

Ud over Pinot Noir udgør Lagrein en fjerdedel af den årlige produktion på Ferruccio Carlotto Vingård. Disse druer vokser på de stenede aflejringsjorde langs Rio Nero, mens vingårdens Schiava dyrkes på en lille vinmark i Ora, der blev tilplantet i 2013 – som en hyldest til traditionen.

 

Cantina Fornaser – Monte Faustino

 

Vingården Fornaser blev grundlagt i 1920 af Giuseppe Fornaser. I dag drives den af  Paolo og hans fætter Massimiliano. Fra de blot 6 hektar vinmarker fremstilles årligt ca. 70.000 flasker. Markerne er beliggende mellem byerne San Pietro i Cariano og sant’ambrogio di Valpolocella, i den sydlige del af Valpolicella distriktet. Selve vingården er beliggende i bjergende ved den lille landsby Monte Faustino i Bure.

Cantina Aldegheri

Familien Aldegheri har siden 1956 været aktive i hjertet af Valpolicella med passion og en konstant dedikation til dag for dag at forbedre forædlingsprocessen af de produkter, der gør dette berømte område unikt i hele verden.
Inden for virksomheden har familiemedlemmerne forskellige roller.

Lorenzo tager sig af den vinmæssige drift og de vinfaglige aspekter – fra udvælgelsen af druerne til kontrol af gæring og lagringstider.

Adriano, den yngre bror, står for de administrative funktioner samt indkøb og opførelse af produktionsanlæg, der er stærkt præget af innovation.

Fætteren Vincenzo varetager de kommercielle opgaver og virksomhedens public relations ved at koordinere sælgernes arbejde og markedsføringsaktiviteter.

Også anden generation spiller en vigtig rolle: børnene, der følger i deres fædres fodspor, har en essentiel funktion og bidrager med den løbende opdatering og nytænkning på de forskellige områder, der er nødvendige for at sikre virksomhedens fortsatte succes.

Det familiære islæt i Aldegheri-firmaet og den perfekte balance mellem teknologi og kærlighed til naturen og dens frugter har gennem årene gjort det muligt at opnå et meget højt kvalitetsniveau. Produkterne vidner om den store omhu i arbejdet med vinmarkerne, en nøje og omhyggelig udvælgelse af druerne samt en konstant forbedring af vinfremstillingsteknologierne. Når man nyder dem, formår de at give øjeblikke af glæde og fornøjelse gennem deres kostbare nuancer.